Mehena, kelle paindumist  võiks koolisüsteemis hinnata hindele 3- või 2+ pole olnud jooga koht, kus end kõige enesekindlamalt tunnen.

Ometi meeldib mulle erinevaid asju proovida ja jooga põhimõtted ning väärtushinnangud on alati sümpaatsed olnud. Seos keha-meele-ja vaimu vahel on vägagai tunnetatav. Joogat olen oma elus  proovinud u. 5-6 korda ja minu jaoks on trennid kujutanud endast parajat pingutust, sest mulle tundub et paindun liiga vähe. Ent alati on pärast venituste seeriat huvitav rahu ja hea enesetunne sees.

Eriti meeldis mulle viimane harjutus Pärnus, kus suvekuudel viib joogatunde läbi Pille Tali. Pille õpetas mulle, et jooga on mõeldud olema nauditav ja  pole mõtet tekitada iseendale valu. „Painuta täpselt niipalju kui mugav on!“ – ütles ta.  Eks seda ole öelnud ka teise jooga õpetajad, kuid Pille sõnad jõudsid mulle kuidagi eriti kohale ning esimest korda tundsin tunnis, et ma pole kuidagi imelik kui vähem paindun. Kogu protsess oli väga nauditav ning enesetunne oli pärast tundi suurepärane. Samuti tundsin viimaseid harjutusi tehes, et paindumine oli palju paranenud ja meel rahulik.

Soovitan julgelt Pille Tali jooga tunde kõigile – ka meestele, kes arvavad nii nagu minagi, et pole väga paindlikud  – proovige järele!